RJ PIJACE 2018-09-28T11:31:08+00:00
 

 

ul. Oslobođenja bb, 013/319-687, 013/319-643

Zelena pijaca

Na Zelenoj pijaci, koja se nalazi u samom centru grada,prevashodno se vrši promet i prodaja poljoprivrednih proizvoda.

 

Proizvodi od mleka, živinsko meso i jaja prodaju se u adekvatnim uslovima,u opremljenoj Mlečnoj hali .

 

Na pijačnom platou je postavljeno 700 pijačnih tezgi za prodaju poljoprivrednih proizvoda i 250 pijačnih tezgi, u robnom delu pijace, za prodaju industrijskih i zanatskih proizvoda. Na Zelenoj pijaci u Pančevu otvorena je prva hala za prodaju smrznute i sveže ribe u našoj zemlji, koja ispunjava sve potrebne sanitarne uslove.

 

Ribarnica je opremljena rashladnim vitrinama. Smrznuta riba se prodaje iz vitrina sa ledom,sveža riba biće u malim bazenima sa tehničkom vodom.

 

Na pijaci se nalazi i hala za prodaju kolača. U renoviranom prostoru JKP Zelenilo obezbedilo je za prodavce slatkiša kompletne sanitarne uslove, kao i rashladne vitrine.

 

U 2009. godini JKP Zelenilo je zajedno sa Institutom Tamiš i Gradom Pančevo pokrenulo projekat prodaje kontrolisane proizvodnje poljoprivrednih proizvoda. U okviru tog projekta na Zelenoj pijaci i mini pijacama postavljene su pijačne tezge na kojima se prodaju poljoprivredni proizvodi za čiji kvalitet, u smislu kontrole upotrebe pesticida, garantuje Institut Tamiš.

 

Takođe, u okviru pijačnog platoa nalazi se 132 lokala ukupne površine 3380 m², koji svojom raznovrsnom ponudom, od svežeg mesa do nameštaja, daju dodatnu ponudu korisnicima pijačnih usluga.

 CENOVNIK PIJAČNIH USLUGA  MESEČNE REZERVACIJE

 

 

 

 

 

 

Robna pijaca „Aerodrom“ – Buvlja pijaca

ul. Svetozara Šemića bb, 013/352-790

 

 

Nalazi se na površini od 26000 m2.

 

Ovaj svojevrsni tržni centar na otvorenom ima 2735 prodajnih mesta. Procenjuje se da u dane vikenda, robnu pijacu “Aerodrom” poseti i do 10000 ljudi. Zakup prodajnih mesta se vrši javno putem licitacija. Licitacije se obavljaju jednom mesečno u upravnoj zgradi, gde se između ostalog vrše uplate zakupa za korišćenje prodajnih mesta mogu dobiti sve potrebne informacije.

 

Robna pijaca poseduje 68 lokala ukupne povšine od 900 m2.Slobodni lokali se izdaju putem javne licitacije koja se objavljuje u lokalnom nedeljnom listu “ Pančevac“

 CENOVNIK PIJAČNIH USLUGA

 

 

 

Mini pijace

Mini pijace su zelene pijace u blokovskim naseljima grada Pančeva:» Strelište,» Tesla,» Kotež,» Sodara.

 CENOVNIK PIJAČNIH USLUGA